Magazin
378 ogledov

5 napak pri čiščenju stanovanja

čistila Shutterstock
Verjamemo, da se s čistili v roki dobro znajdete, vseeno pa morda delate katero od petih pogostih napak.

Drgnjenje madežev s preproge

Namesto da madeže sokov, vina in drugih razlitih tekočin s preproge drgnete, jih raje popivnajte. Takoj ko se po preprogi kaj razlije, madeže popivnajte najprej z gobico, nato pa še s papirnatimi brisačami toliko časa, dokler se madež skoraj ne posuši. Šele nato se madeža lotite s sredstvi za čiščenje madežev, najbolje takšnimi, ki ustvarijo peno, ki jo nato posesate. S tem se boste izognili poškodbam tkanine, ki pogosto nastanejo z drgnjenjem.

Čiščenje oken v sončnem vremenu

Čeprav okna najpogosteje čistimo v lepem vremenu, pa rezultati niso najboljši, če jih čistimo takrat, ko je zelo sončno in vroče. Zakaj? Ker so ob takšnem vremenu zelo topla tudi stekla in se čistilo na njih suši hitreje, zaradi sonca pa lahko spregledate madeže, ki se pokažejo ob manj sončnem vremenu. Čiščenja oken se raje lotite takrat, ko je oblačno.

Vsak dan čistite z alkoholnim kisom in limoninim sokom

Seveda so naravna čistila okolju prijaznejša izbira, vseeno pa jih ni priporočljivo, tako kot vsa druga čistila, uporabljati pri vsakodnevnem čiščenju. Ker naravna čistila vsebujejo veliko kislin, bodite z njihovo uporabo pazljivi, prav tako bodite pazljivi pri pripravi čistilnih mešanic – za pol litra čistila je dovolj že, da žlico kisa zmešate s pol litra vode.

Uporabljate napačne krpice in gobice

Nikoli ne veste, katere gobice in krpe za čiščenje bi kupili? Za vse gladke in občutljive površine, kot so parket, laminat, plastične površine, izberite fine in mehke gobice in krpe, gobe z grobo stranjo pa uporabite za čiščenje kopalniških ploščic, žara in železne posode. Omare, mize, stole in drugo pohištvo enostavno očistite kar z vlažno krpo iz mikrotkanin. Če krpa na pohištvu pušča mokre madeže, pomeni, da ste jo premalo oželi.

Preveč polirate

Sredstva za poliranje vam ni treba nanesti vsakič, ko s pohištva očistite prah ali ko pomijete parket. Takšna sredstva so bila nujna včasih, ko leseno pohištvo še ni bilo zaščiteno z zaščitnimi premazi, zdaj pa namesto njih raje uporabite vlažno krpico iz mikrotkanin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.