Magazin
22 ogledov

Najnevarnejši prostor v stanovanju

kad Shutterstock
Mnogi ob nevarnosti v stanovanju najprej pomislijo na kuhinjo, v kateri je veliko ostrih robov in predmetov ter električnih aparatov. A raziskava kaže, da se največ nesreč ne zgodi v kuhinji.

Ameriška raziskava je pokazala, da je najbolj nevaren prostor v stanovanju kopalnica. V enem letu naj bi se v njej poškodovalo 22 milijonov Američanov, starejših od 15 let, 235 tisoč ponesrečencev pa je zaradi padca v kopalnici poiskalo urgentno pomoč.

Večkrat spodrsne starejšim

Kopalnica je najnevarnejša za ženske, starejše od 65 let. Največ, 80 odstotkov nesreč, se zgodi zaradi padcev, ki so najpogostejši med usedanjem in vstajanjem s straniščne školjke, sledijo padci v kadi in kabini za prhanje. Poškodbe, zaradi katerih Američani po padcu najpogosteje poiščejo pomoč, pa so hujše poškodbe kolkov. Strokovnjaki opozarjajo, da se večino nesreč lahko prepreči z opornimi ročkami, ki jih namestite na problematičnih mestih – zraven straniščne školjke, ob kadi in kabini za prhanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.