Magazin
48 ogledov

Posadite tulipane

tulipan Shutterstock
Na balkonu imate lahko mačehe in borovce. Še vse do konca novembra oziroma do zmrzali pa lahko sadite tulipane.

Primerna “zimska zelenjava” za vzgojo v stanovanju je kreša. Sejete jo v plitve posodice, po dveh tednih pa porežete prve nežne lističe, ki jih lahko dodajate solatam in sirovim namazom. Zelenjavo, ki jo imate na prostem (solato, motovilec, špinačo in blitvo), prekrijete z zimsko agrokopreno. Na gredicah pustite tudi ohrovt – brstičnega moramo na izpostavljenih legah zavarovati pred mrzlimi vetrovi.

Posadite tulipane in vrtnice

Še vse do konca novembra oziroma do zmrzali lahko sadite tulipane. Čebulice, posajene na izpostavljenih mestih, prekrijte z nekaj centimetrov debelo plastjo šote ali preperelega hlevskega gnoja. Prekriti morate tudi trajnice in zimzelene rastline. Novembra prav tako sadite vrtnice, ki jim izberite sončno mesto. Pri sajenju pazite, da bo cepljeno mesto globoko od tri do štiri centimetre, sicer ga lahko poškoduje mraz. Balkonski cvetlični zaboji so lahko polni tudi pozimi. Vanje posadite denimo mačehe, reso, bršljan, nizke borovce in hebe.

Sadi se tudi sadno drevje

Novembra se sadi tudi sadno drevje, razen marelic in še nekaterih vrst, ki jih je bolje saditi spomladi. Pred sajenjem korenine zaščitite pred mrazom in divjadjo ter poskrbite, da bo drevje imelo oporo. Več nasvetov najdete na spletni strani Kalia.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.