Dobrodošli v Mestu žensk

Foto: Predrag Pajdić, arhiv festivala
Foto: Predrag Pajdić, arhiv festivala
Prestolnica se bo danes spremenila v pravo mesto žensk, ki bo ljubljanske ulice objemalo vse do 15. oktobra 2011. Dobrodošli torej na 17. Mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti - mesto žensk.
Oglej si celoten članek

Mesto Ljubljana se bo za deset dni spremenilo v Mesto žensk.

Skupni imenovalec umetnic in teoretičark, ki jih bo letos gostil 17. Mednarodni festival sodobnih umetnosti, v duhu letošnjega tematskega vodila – Abrakadabra! –, je "magija" preživetih in nefunkcionalnih patriarhalnih vzorcev, družbeno-političnih konvencij in moralno-etičnih norm ter vrednot, ki na prvo mesto ne postavljajo človeka pač pa nekaj bolj abstraktnega, neulovljivega – "magično moč" religije, ideologije, političnih prepričanj, ki lahko služijo osvobajanju posameznika ali pa se prelevijo v orodje manipulacije in zasužnjevanja v imenu potrošništva, (neo)kapitalizma, verskega fanatizma, pohlepa po denarju, sle po moči, oblasti in nadzoru.

Bogat festivalski program v katerem ne manjka koncertov, razstav, otroškega programa, plesnih predstav, performansov, predavanj, delavnic, okroglih miz in druženj z umetnicami …

Pestro odprtje v Galeriji Škuc
Današnji program je naslednji:
20.00 Urok
20.00 – 23.00 Gradnja svetle prihodnosti (Building A Bright Future)
20.00 – 23.00 Preobrazba (Transmogrification)
20.00 – 21.00 Absceno: Mlada ženska plemena Tupinomos iz "Vode, ki skriva samo sebe" se danes poroči (Abscene: A young female of the Tupinomos tribe from "Water Which Hides Itself" says "I do" today)
20.00 – 21.00 XXX YU
21.00 – 21.15 Uročila sem te (I Put A Spell On You)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.