Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Dobrodošli v Mestu žensk

Urok Predrag Pajdić, arhiv festivala
Prestolnica se bo danes spremenila v pravo mesto žensk, ki bo ljubljanske ulice objemalo vse do 15. oktobra 2011. Dobrodošli torej na 17. Mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti - mesto žensk.

Mesto Ljubljana se bo za deset dni spremenilo v Mesto žensk.

Skupni imenovalec umetnic in teoretičark, ki jih bo letos gostil 17. Mednarodni festival sodobnih umetnosti, v duhu letošnjega tematskega vodila – Abrakadabra! –, je "magija" preživetih in nefunkcionalnih patriarhalnih vzorcev, družbeno-političnih konvencij in moralno-etičnih norm ter vrednot, ki na prvo mesto ne postavljajo človeka pač pa nekaj bolj abstraktnega, neulovljivega – "magično moč" religije, ideologije, političnih prepričanj, ki lahko služijo osvobajanju posameznika ali pa se prelevijo v orodje manipulacije in zasužnjevanja v imenu potrošništva, (neo)kapitalizma, verskega fanatizma, pohlepa po denarju, sle po moči, oblasti in nadzoru.

Bogat festivalski program v katerem ne manjka koncertov, razstav, otroškega programa, plesnih predstav, performansov, predavanj, delavnic, okroglih miz in druženj z umetnicami …

Pestro odprtje v Galeriji Škuc
Današnji program je naslednji:
20.00 Urok
20.00 – 23.00 Gradnja svetle prihodnosti (Building A Bright Future)
20.00 – 23.00 Preobrazba (Transmogrification)
20.00 – 21.00 Absceno: Mlada ženska plemena Tupinomos iz "Vode, ki skriva samo sebe" se danes poroči (Abscene: A young female of the Tupinomos tribe from "Water Which Hides Itself" says "I do" today)
20.00 – 21.00 XXX YU
21.00 – 21.15 Uročila sem te (I Put A Spell On You)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.