Dom brez strupenih snovi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Preprečite, da bi otrok prišel v stik s škodljivimi kemikalijami.
Oglej si celoten članek

Na radovednega malčka v vsakem domu preži nešteto strupenih snovi, a s pravilnim ravnanjem lahko nesrečo preprečite. Preverite, ali se držite preventivnih ukrepov.

 

  • Odstranite prah
    Drobni delci lahko vsebujejo različne zdravju škodljive snovi in bakterije, ki dražijo dihala in povzročajo bolezni. Poskrbite, da bo prah redno obrisan z mokro krpo in da bodo čista tudi tla. Če je pri hiši malček, je sezuvanje čevljev pred vhodom v stanovanje obvezno.

  • Preverite plastiko
    Nekatere vrste plastike lahko oddajajo strupene snovi, ki prehajajo v hrano ali pijačo, ki sta v stiku z njimi. Preverite, kakšne stekleničke, posodice in pripomočke imate doma, in se pred nakupom novih pozanimajte o vrsti plastike.

  • Zaklenite čistila
    Čistilom se ne morete izogniti, zaradi pisane embalaže in velikokrat tudi prijetnega vonja pa so za otroke zelo privlačna. Pred otroki jih zavarujte tako, da vse pospravite v zaklenjeno omarico ali na polico, ki je dovolj visoko, da je otrok v nobenem primeru ne more doseči.
  • Brez dišav za prostore. Pršila za odišavljanje zraka v prostoru so v zdravem domu prepovedana, saj gre preprosto za škropljenje sintetičnih snovi v zrak v stanovanju. Otroci so na to še občutljivejši kot odrasli, zato stanovanje ob neprijetnem vonju raje temeljito prezračite.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.