Magazin
22 ogledov

Dom brez strupenih snovi

punčka, deklica Shutterstock
Preprečite, da bi otrok prišel v stik s škodljivimi kemikalijami.

Na radovednega malčka v vsakem domu preži nešteto strupenih snovi, a s pravilnim ravnanjem lahko nesrečo preprečite. Preverite, ali se držite preventivnih ukrepov.

 

  • Odstranite prah
    Drobni delci lahko vsebujejo različne zdravju škodljive snovi in bakterije, ki dražijo dihala in povzročajo bolezni. Poskrbite, da bo prah redno obrisan z mokro krpo in da bodo čista tudi tla. Če je pri hiši malček, je sezuvanje čevljev pred vhodom v stanovanje obvezno.

  • Preverite plastiko
    Nekatere vrste plastike lahko oddajajo strupene snovi, ki prehajajo v hrano ali pijačo, ki sta v stiku z njimi. Preverite, kakšne stekleničke, posodice in pripomočke imate doma, in se pred nakupom novih pozanimajte o vrsti plastike.

  • Zaklenite čistila
    Čistilom se ne morete izogniti, zaradi pisane embalaže in velikokrat tudi prijetnega vonja pa so za otroke zelo privlačna. Pred otroki jih zavarujte tako, da vse pospravite v zaklenjeno omarico ali na polico, ki je dovolj visoko, da je otrok v nobenem primeru ne more doseči.
  • Brez dišav za prostore. Pršila za odišavljanje zraka v prostoru so v zdravem domu prepovedana, saj gre preprosto za škropljenje sintetičnih snovi v zrak v stanovanju. Otroci so na to še občutljivejši kot odrasli, zato stanovanje ob neprijetnem vonju raje temeljito prezračite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.