Domov raje naslednje jutro

Foto: Žurnal24 Poskrbite, da si boste eksotično pustovanje zapomnili po lepih trenutkih. (Foto:
Previdnost ni nikoli odveč. Poskrbite, da bo pustovanje na tujem minilo brez zapletov.
Oglej si celoten članek

Odhod na pustno zabavo čez mejo vas lahko, če ne pazite dovolj, drago stane. V množici so namreč pogoste tatvine, veliko neprijetnosti pa se lahko pripeti tudi zaradi preveč popitega alkohola. Ponujamo vam nekaj nasvetov za varno pustovanje.

Vožnja z masko 120 evrov. Vozniki motornih vozil si maske, lasulje in kostume nadenite šele, ko pripotujete na cilj, saj vas lahko pustna oprava ovira pri varni vožnji in je zato tudi prepovedana. Zagrožena kazen pri nas je 120 evrov.

Poskrbite za najmlajše. "Pazite na svoje otroke; poučite jih, kaj naj storijo, če se izgubijo v množici: naj se obrnejo na policiste, varnostnike ali reditelje," svetujejo na policiji. Nikar jih ne puščajte samih.

Avto pustite na varnem. Ne skoparite in ne parkirajte kjerkoli. Raje namenite nekaj evrov za varovano in osvetljeno parkirišče. Iz avta odstranite vse dragocene predmete in dokumente.

Previdno na bankomatu. Če morate z bankomata dvigniti denar, bodite pozorni na to, ali vam kdo sledi. "Na ulici ali v gostinskih lokalih prav tako ne štejte denarja," poudarjajo na policiji.

Na pot domov trezni. Odlična zabava naj se odlično tudi konča. Če nimate organiziranega prevoza domov, raje načrtujte, da boste noč prespali na tujem ter se – trezni in naspani – domov vrnili naslednji dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.