Magazin
17 ogledov

Domov raje naslednje jutro

Poskrbite, da si boste eksotično pustovanje zapomnili po lepih trenutkih. (Foto: Žurnal24 main
Previdnost ni nikoli odveč. Poskrbite, da bo pustovanje na tujem minilo brez zapletov.

Odhod na pustno zabavo čez mejo vas lahko, če ne pazite dovolj, drago stane. V množici so namreč pogoste tatvine, veliko neprijetnosti pa se lahko pripeti tudi zaradi preveč popitega alkohola. Ponujamo vam nekaj nasvetov za varno pustovanje.

Vožnja z masko 120 evrov. Vozniki motornih vozil si maske, lasulje in kostume nadenite šele, ko pripotujete na cilj, saj vas lahko pustna oprava ovira pri varni vožnji in je zato tudi prepovedana. Zagrožena kazen pri nas je 120 evrov.

Poskrbite za najmlajše. "Pazite na svoje otroke; poučite jih, kaj naj storijo, če se izgubijo v množici: naj se obrnejo na policiste, varnostnike ali reditelje," svetujejo na policiji. Nikar jih ne puščajte samih.

Avto pustite na varnem. Ne skoparite in ne parkirajte kjerkoli. Raje namenite nekaj evrov za varovano in osvetljeno parkirišče. Iz avta odstranite vse dragocene predmete in dokumente.

Previdno na bankomatu. Če morate z bankomata dvigniti denar, bodite pozorni na to, ali vam kdo sledi. "Na ulici ali v gostinskih lokalih prav tako ne štejte denarja," poudarjajo na policiji.

Na pot domov trezni. Odlična zabava naj se odlično tudi konča. Če nimate organiziranega prevoza domov, raje načrtujte, da boste noč prespali na tujem ter se – trezni in naspani – domov vrnili naslednji dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.