Dopust za zlomljeno srce

Foto: Žurnal24 Za njeno strto srce obstaja rešitev – plačan dopust!
Zaposleni v japonskem marketinškem podjetju si lahko po neuspeli ljubezenski zvezi vzamejo nekaj dni plačanega dopusta.
Oglej si celoten članek

Podjetje Hime & Company iz Tokia, ki svojim uslužbencem omogoča dopust med sezonskimi razprodajami, se je spomnilo zanimive, a hkrati koristne domislice. Svojim uslužbencem odslej ponuja tudi plačan dopust, če so se razšli s svojim partnerjem ali partnerico. Tako jim omogočijo, da si vzamejo čas samo zase, zvezo prebolijo in se vrnejo na delo kot prerojeni. "To je podobno kot pri bolniški. Vsak potrebuje nekaj časa samo zase," je povedala lastnica podjetja Miki Hiradate.

Starejši zaposleni pa imajo več ugodnosti. Če je zaposleni star 24 let ali manj, si lahko vzame le en dan dopusta na leto na račun propadle zveze. Uslužbenci med 25 in 29 leti si lahko privoščijo dva dni dopusta, starejši od 29 let pa se lahko prepustijo žalovanju cele tri dni. Lastnica pojasnjuje, da ženske v dvajsetih letih hitreje najdejo novo ljubezen, za ženske okoli trideset pa je to težje, pa tudi končanje zveze je navadno bolj resno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.