Magazin > Bizarno
6 ogledov

Dopust za zlomljeno srce

Za njeno strto srce obstaja rešitev – plačan dopust! Žurnal24 main
Zaposleni v japonskem marketinškem podjetju si lahko po neuspeli ljubezenski zvezi vzamejo nekaj dni plačanega dopusta.

Podjetje Hime & Company iz Tokia, ki svojim uslužbencem omogoča dopust med sezonskimi razprodajami, se je spomnilo zanimive, a hkrati koristne domislice. Svojim uslužbencem odslej ponuja tudi plačan dopust, če so se razšli s svojim partnerjem ali partnerico. Tako jim omogočijo, da si vzamejo čas samo zase, zvezo prebolijo in se vrnejo na delo kot prerojeni. "To je podobno kot pri bolniški. Vsak potrebuje nekaj časa samo zase," je povedala lastnica podjetja Miki Hiradate.

Starejši zaposleni pa imajo več ugodnosti. Če je zaposleni star 24 let ali manj, si lahko vzame le en dan dopusta na leto na račun propadle zveze. Uslužbenci med 25 in 29 leti si lahko privoščijo dva dni dopusta, starejši od 29 let pa se lahko prepustijo žalovanju cele tri dni. Lastnica pojasnjuje, da ženske v dvajsetih letih hitreje najdejo novo ljubezen, za ženske okoli trideset pa je to težje, pa tudi končanje zveze je navadno bolj resno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.