Drama v dvoje tudi v juniju

Foto: Tone Stojko Kuverta Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana Prah Foto: Peter Uhan Rdeča
Tudi v mesecu juniju si ljubitelji teatra v SNG Drama Ljubljana lahko dobre drame v dvoje ogledate ugodneje. Izbor uprizoritev različnih žanrov je že znan ...
Oglej si celoten članek

Svojo najdražjo ali najdražjega junija povabite na Dramo v dvoje, v sklopu katere bodo v SNG Drama Ljubljana prihodnji mesec v Mali drami uprizorili tri predstave.

Drama Kuverta, v kateri bizarni karakterji in situacije, polni suspenza, enigmatičnosti in absurdnega podtona, nenehno sprožajo asociacije na vsakdanjo družbeno realnost, bo na sporedu 5. junija ob 20. uri. V središču dogajanja se znajde prejemnik kuverte, ki ga pahne v brezplodno čakanje med štirimi stenami, med čudaške prizore, zbeganost in predvsem v zapleteno odkrivanje "resnice", katere naslednja žrtev bo.

Dan pozneje, 6. junija, prav tako ob 20. uri, si lahko v dvoje ogledate Prah. Zakonski par srednjih let živi življenje, v katerem se kar najbolj odražajo številne tegobe. Igra se začne, ko pride mož prej domov iz službe, ves presunjen, ker je zadel precejšno vsoto na loteriji. Sledijo različne faze soočenja z veselo novico: od evforičnih načrtov, kaj vse bosta zakonca storila z denarjem, do strahu, kaj vse se jima utegne zgoditi, ko bodo drugi videli, da sta bogata.

Zadnja v seriji junijskih Dram v dvoje bo Rdeča, biografska drama, ki v prvi vrsti odkriva karakterne poteze svetovno znanega ekspresionista Marka Rothka in njegovo filozofijo umetnosti, spregovori pa tudi o zgodovini slikarstva 20. stoletja in o velikih slikarjih vse do Rembrandta in Michelangela. Uprizorili jo bodo v četrtek, 7. junija, ob 20. uri.

Cena vstopnice znaša od osem do 18 evrov, vsako drugo vstopnico pa vam podarijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.