Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Drama v dvoje tudi v juniju

Kuverta
1/3
Tone Stojko
Tudi v mesecu juniju si ljubitelji teatra v SNG Drama Ljubljana lahko dobre drame v dvoje ogledate ugodneje. Izbor uprizoritev različnih žanrov je že znan ...

Svojo najdražjo ali najdražjega junija povabite na Dramo v dvoje, v sklopu katere bodo v SNG Drama Ljubljana prihodnji mesec v Mali drami uprizorili tri predstave.

Drama Kuverta, v kateri bizarni karakterji in situacije, polni suspenza, enigmatičnosti in absurdnega podtona, nenehno sprožajo asociacije na vsakdanjo družbeno realnost, bo na sporedu 5. junija ob 20. uri. V središču dogajanja se znajde prejemnik kuverte, ki ga pahne v brezplodno čakanje med štirimi stenami, med čudaške prizore, zbeganost in predvsem v zapleteno odkrivanje "resnice", katere naslednja žrtev bo.

Dan pozneje, 6. junija, prav tako ob 20. uri, si lahko v dvoje ogledate Prah. Zakonski par srednjih let živi življenje, v katerem se kar najbolj odražajo številne tegobe. Igra se začne, ko pride mož prej domov iz službe, ves presunjen, ker je zadel precejšno vsoto na loteriji. Sledijo različne faze soočenja z veselo novico: od evforičnih načrtov, kaj vse bosta zakonca storila z denarjem, do strahu, kaj vse se jima utegne zgoditi, ko bodo drugi videli, da sta bogata.

Zadnja v seriji junijskih Dram v dvoje bo Rdeča, biografska drama, ki v prvi vrsti odkriva karakterne poteze svetovno znanega ekspresionista Marka Rothka in njegovo filozofijo umetnosti, spregovori pa tudi o zgodovini slikarstva 20. stoletja in o velikih slikarjih vse do Rembrandta in Michelangela. Uprizorili jo bodo v četrtek, 7. junija, ob 20. uri.

Cena vstopnice znaša od osem do 18 evrov, vsako drugo vstopnico pa vam podarijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.