Druženje s prijatelji vpliva na naše zdravje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ženske s prijateljicami so bolj zdrave in samozavestne!
Oglej si celoten članek

V študiji univerze v Oxfordu, ki jo je vodil psiholog Robin Dunbar, so ugotavljali, kaj pozitivno vpliva na zdravje in srečo žensk. Ob zaključku študije je Dunbar ugotovil, da zdravje in blagostanje ženk občutno naraste, če se vsaj dvakrat na teden družijo s prijateljicami, piše portal Miss7.

Zdravje Zato lahko možganska kap doleti tudi mlajše

Med druženjem s prijateljicami ženske dobijo podporo, tolažbo, potrditev, znebijo se negativne energije in se veliko smejejo. Zdravstveni plusi druženja s prijatelji so številni. Ženske, ki se s prijatelji družijo vsaj dvakrat na teden, naj bi hitreje prebolevale različne bolezni, imele močnejši imunski sistem in  manj duševnih težav. Podobno anketo je izvedel tudi omenjeni portal in ugotovil, da imajo prijatelji dober vpliv tudi na našo samopodobo. Prijatelji nas namreč pohvalijo, kadar kaj dobrega naredimo, in  nas spodbujajo tudi takrat, ko se nam situacije zdijo brezizhodne. Verjetno pa poozitvne strani prijateljstva dobro ne denejo le ženskam, temveč tudi moškim. 

Zdravje Pomanjkanje spanja ni mogoče nadomestiti med vikendom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.