Slavno ime grdo nad Micka Schumacherja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Njegov priimek je hkrati blagoslov in prekletstvo.
Oglej si celoten članek

Foto: Profimedia Günther Steiner Dve sezoni pri moštvu Haas za sina velikega Michaela Schumacherja, Micka Schumacherja, nista bili uspešni. Na 23-letniku je bilo veliko breme, ki ga s sabo prinaša slavni priimek, saj so bila pričakovanja ogromna. Kot rečeno, jih žal ni dosegel. V tej sezoni bo Mick kot rezervni voznik moštva Mercedes v ozadju. To pa ni edini udarec za mladeniča, ki je veljal za velik up dirkalnega športa. 

V Netflixovi dokumentarni seriji Drive to Survive je bilo na njegov izračun izrečenih kar nekaj "krepkih". Günther Steiner, šef moštva, ki je Micku dalo prvo pravo priložnost, je med drugim povedal: "Dali smo mu eno učno leto in kaj je naredil? Na drugi dirki je uničil avto." Dodal je še: "Temu ni kos." A nesreča v Savdski Arabiji ni bila edina ... Steiner je spomnil še na trk v Monaku. "Potreben je talent. Talenta ne moreš razviti," je bil oster 57-letnik. 

Po svojem nečaku je sicer pred časom udaril tudi Ralf Schumacher.

Bolj razumevajoč od njiju je nekdanji "Napoleon" tega športa, Bernie Ecclestone, ki je pred kratkim za Bild povedal: "Breme njegovega imena je težko. Upravičiti ime je njegova največja težava. Težko bo našel sedež. Še posebej takšen, v katerem lahko zmaguje. Žal mi je za Micka!"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.