Egocentrični individualizem sočutja

Foto: Aljoša Rebolj, Cankarjev dom
Foto: Aljoša Rebolj, Cankarjev dom
V Cankarjevem domu si lahko danes in jutri ob 20. uri ogledate plesno predstavo comPASSiON/Sočutje neodvisnega plesnega ansambla Kjara's Dance Project.
Oglej si celoten članek

Compassion je v prvi vrsti bivanjska zgodba vsakega od nas in odgovarja na temeljna človeška vprašanja o biti, o smislu in neustavljivi želji po sprejetosti, ki nas maliči do neprepoznavnosti. Compassion je vseživljenjska ljubezenska zgodba slehernika. Pretresljiva v svojih krhkosti in iskriva v upanju, ki ga nosi.

Kjara Starič s svojo koreografijo in mladimi plesalkami ter plesalci najde odgovor v sočutju. Vendar ne v lažnem sočutju komercialne humanosti, ki polni lastni ego. V sočutju, ki izvira iz spoznanja o nujnosti preseči egocentrični individualizem sodobnosti. V sočutju, ki se rodi iz ljubezni do sebe in sveta kot edinega raja, ki je trenutno na voljo.

Po uspešnem nastopu s predstavo Odtisi skupina mladih plesalk v sodelovanju z gostjami iz tujine pripravlja nov projekt. Zaznamovan bo z newyorškimi izkušnjami Kjare Starič, plesnimi in življenjskimi. V predstavi jih bo soočila z intimnimi zgodbami drugih in razmislekom o človeškosti.

Cena vstopnice znaša 18 evrov, za mlajše od 25 let in starejše od 65 ter upokojence pa 14 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.