Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Egocentrični individualizem sočutja

Sočutje Aljoša Rebolj, Cankarjev dom
V Cankarjevem domu si lahko danes in jutri ob 20. uri ogledate plesno predstavo comPASSiON/Sočutje neodvisnega plesnega ansambla Kjara's Dance Project.

Compassion je v prvi vrsti bivanjska zgodba vsakega od nas in odgovarja na temeljna človeška vprašanja o biti, o smislu in neustavljivi želji po sprejetosti, ki nas maliči do neprepoznavnosti. Compassion je vseživljenjska ljubezenska zgodba slehernika. Pretresljiva v svojih krhkosti in iskriva v upanju, ki ga nosi.

Kjara Starič s svojo koreografijo in mladimi plesalkami ter plesalci najde odgovor v sočutju. Vendar ne v lažnem sočutju komercialne humanosti, ki polni lastni ego. V sočutju, ki izvira iz spoznanja o nujnosti preseči egocentrični individualizem sodobnosti. V sočutju, ki se rodi iz ljubezni do sebe in sveta kot edinega raja, ki je trenutno na voljo.

Po uspešnem nastopu s predstavo Odtisi skupina mladih plesalk v sodelovanju z gostjami iz tujine pripravlja nov projekt. Zaznamovan bo z newyorškimi izkušnjami Kjare Starič, plesnimi in življenjskimi. V predstavi jih bo soočila z intimnimi zgodbami drugih in razmislekom o človeškosti.

Cena vstopnice znaša 18 evrov, za mlajše od 25 let in starejše od 65 ter upokojence pa 14 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.