Emilia Clarke prestala dve operaciji na možganih

Foto: Profimedia
Zvezdnica serije Igra prestolov prvič o zdravstvenih težavah.
Oglej si celoten članek

Oboževalci serije Igra prestolov že nestrpno odštevajo dneve do začetka zadnje sezone (premiera novega dela bo 14. aprila), igralci pa že pridno promovirajo nove dele.

Emilia Clarke, ki v televizijskem hitu igra Daenerys Targaryen, je v enem od svojih zadnjih intervjujev razkrila, da je v zadnjih osmih letih prestala dve težji operaciji na možganih. 

Njene zdravstvene težave so se začele leta 2011, ko je med vadbo nenadoma občutila močno bolečino v glavi - kot bi “elastični trak stisnil možgane”. “Bolečino sem poskušala ignorirati in zdržati do konca treninga, a nisem mogla. Trenerju sem rekla, da potrebujem odmor. Nekako sem se privlekla do slačilnice. Prišla sem do stranišča, padla na kolena in začela bruhati. Bolečina je postaja vse hujša. V nekem trenutku sem spoznala, kaj se dogaja - moji možgani so poškodovani.”

Magnetna resonanca je pokazala subarahnoidna krvavitev. “Imela sem anevrizmo. Pozneje sem izvedela, da kar ena tretjina pacientov s to diagnozo umre.”

Igralko so takoj operirali. Dve leti pozneje so zdravniki odkrili še eno anevrizmo, kar je pomenilo, da mora spet pod nož. V bolnišnici je preživela en mesec. “Imela sem napade tesnobe in panike,” je še razkrila 32-letnica in dodala, da je imela veliko srečo, da je preživela in da ni utrpela trajnih poškodb možganov.

Takoj po operaciji so pri Emilii namreč nastopile težave s komuniciranjem in igralka je bila prepričana, da je njene kariere konec. “Hotela sem umreti. Zdravniško osebje sem prosila, naj me pusti umreti.” 

A usoda ji je bila naklonjena.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.