Magazin > VIP
1754 ogledov

Emilia Clarke prestala dve operaciji na možganih

Emilia Clarke
Zvezdnica serije Igra prestolov prvič o zdravstvenih težavah.

Oboževalci serije Igra prestolov že nestrpno odštevajo dneve do začetka zadnje sezone (premiera novega dela bo 14. aprila), igralci pa že pridno promovirajo nove dele.

Emilia Clarke, ki v televizijskem hitu igra Daenerys Targaryen, je v enem od svojih zadnjih intervjujev razkrila, da je v zadnjih osmih letih prestala dve težji operaciji na možganih. 

Njene zdravstvene težave so se začele leta 2011, ko je med vadbo nenadoma občutila močno bolečino v glavi - kot bi “elastični trak stisnil možgane”. “Bolečino sem poskušala ignorirati in zdržati do konca treninga, a nisem mogla. Trenerju sem rekla, da potrebujem odmor. Nekako sem se privlekla do slačilnice. Prišla sem do stranišča, padla na kolena in začela bruhati. Bolečina je postaja vse hujša. V nekem trenutku sem spoznala, kaj se dogaja - moji možgani so poškodovani.”

Magnetna resonanca je pokazala subarahnoidna krvavitev. “Imela sem anevrizmo. Pozneje sem izvedela, da kar ena tretjina pacientov s to diagnozo umre.”

Igralko so takoj operirali. Dve leti pozneje so zdravniki odkrili še eno anevrizmo, kar je pomenilo, da mora spet pod nož. V bolnišnici je preživela en mesec. “Imela sem napade tesnobe in panike,” je še razkrila 32-letnica in dodala, da je imela veliko srečo, da je preživela in da ni utrpela trajnih poškodb možganov.

Takoj po operaciji so pri Emilii namreč nastopile težave s komuniciranjem in igralka je bila prepričana, da je njene kariere konec. “Hotela sem umreti. Zdravniško osebje sem prosila, naj me pusti umreti.” 

A usoda ji je bila naklonjena.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.