Emmyji v roke trem glavnim zmagovalcem

Foto: Reuters Sodobna družina Foto: Reuters Julie Bowen Foto: Reuters Tom Berenger Foto: Reuters Louis C.K. Foto: Reuters Kevin Costner Foto: Reuters Julianne Moore Foto: Reuters Jon Stewart Foto: Reuters Jessica Lange Foto: Reuters Domovina Foto: Reuters Claire Danes Damian Lewis Foto: Reuters Zooey Deschanel Foto: Reuters Sofia Vergara Foto: Reuters Michelle Dockery Foto: Reuters Lucy Liu Foto: Reuters Julia Louis-Dreyfus Foto: Reuters Heidi Klum
Glavni zmagovalci letošnjih nagrad emmy so serije Sodobna družina, Domovina in Game Change.
Oglej si celoten članek

V Los Angelesu so podelili 64. nagrade emmy za televizijske dosežke. Kljub največ nominacijam in vsakoletnim emmyjem serija Oglaševalci tokrat ni slavila. V kategoriji za dramsko serijo je bila za najboljšo izbrana serija Domovina. Nagrado za najboljšega igralca v omenjeni seriji je dobil Damian Lewis (upodobil je ameriškega vojaka, ki se vrne domov iz Iraka), emmy za najboljšo igralko v dramski seriji pa je prav tako v seriji Domovina šel v roke noseči Claire Danes. Serija je prejela še emmyja za scenarij. Aaron Paul je dobil emmyja za stransko vlogo v dramski seriji Breaking Bad, Maggie Smith pa za stransko vlogo v dramski seriji Downton Abbey.

Sodobna družina še vedno najboljša

Med komičnimi serijami je tudi letos slavila serija Sodobna družina, ki je poleg emmyja za najboljšo serijo prejela še emmyja za obe stranski vlogi – nagradi sta se razveselila Julie Bowen in Eric Stonestreet. Emmyja za režijo omenjene serije je prejel soustvarjalec serije Steve Levitan.

Emmyja za glavno žensko vlogo v komični seriji Veep je dobila Julia Louis-Dreyfus, nagrado za glavno moško vlogo pa Jon Cryer za vlogo v seriji Dva moža in pol.

Prvi emmy za Moorovo

HBO-jeva serija Game Change, ki opisuje zgodbo o nominaciji Sarah Palin za podpredsednico, je prejela kar štiri emmyje – za najboljšo miniserijo ali film, režijo, scenarij in glavno žensko vlogo. Julianne Moore, ki je upodobila Palinovo, je tako premagala kolegice Nicole Kidman, Emmo Thompson, Ashley Judd in Connie Britton.

Med moškimi je slavil Kevin Costner, ki je prejel emmyja za glavno moško vlogo v miniseriji Hatfields & McCoys, emmy za moško stransko vlogo v isti seriji pa je pripadel igralcu Tomu Berengerju. Emmyja za žensko stransko vlogo v miniseriji je prejela Jessica Lange (Ameriška grozljivka).

Komik Louis C. K. je prejel dva emmyja za scenarij za njegovo serijo Louie in Louis C. K. Live at the beacon Theatre, slavil pa je tudi komik Jon Stewart s svojim šovom The Daily Show With Jon Stewart.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:52 24. September 2012.

    "Aaron Paul je dobil emmyja za stransko vlogo v dramski seriji Breaking Bad, "<br /><br />Če ste že pri vseh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.