Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Emmyji v roke trem glavnim zmagovalcem

Sodobna družina
1/16
Reuters
Glavni zmagovalci letošnjih nagrad emmy so serije Sodobna družina, Domovina in Game Change.

V Los Angelesu so podelili 64. nagrade emmy za televizijske dosežke. Kljub največ nominacijam in vsakoletnim emmyjem serija Oglaševalci tokrat ni slavila. V kategoriji za dramsko serijo je bila za najboljšo izbrana serija Domovina. Nagrado za najboljšega igralca v omenjeni seriji je dobil Damian Lewis (upodobil je ameriškega vojaka, ki se vrne domov iz Iraka), emmy za najboljšo igralko v dramski seriji pa je prav tako v seriji Domovina šel v roke noseči Claire Danes. Serija je prejela še emmyja za scenarij. Aaron Paul je dobil emmyja za stransko vlogo v dramski seriji Breaking Bad, Maggie Smith pa za stransko vlogo v dramski seriji Downton Abbey.

Sodobna družina še vedno najboljša

Med komičnimi serijami je tudi letos slavila serija Sodobna družina, ki je poleg emmyja za najboljšo serijo prejela še emmyja za obe stranski vlogi – nagradi sta se razveselila Julie Bowen in Eric Stonestreet. Emmyja za režijo omenjene serije je prejel soustvarjalec serije Steve Levitan.

Emmyja za glavno žensko vlogo v komični seriji Veep je dobila Julia Louis-Dreyfus, nagrado za glavno moško vlogo pa Jon Cryer za vlogo v seriji Dva moža in pol.

Prvi emmy za Moorovo

HBO-jeva serija Game Change, ki opisuje zgodbo o nominaciji Sarah Palin za podpredsednico, je prejela kar štiri emmyje – za najboljšo miniserijo ali film, režijo, scenarij in glavno žensko vlogo. Julianne Moore, ki je upodobila Palinovo, je tako premagala kolegice Nicole Kidman, Emmo Thompson, Ashley Judd in Connie Britton.

Med moškimi je slavil Kevin Costner, ki je prejel emmyja za glavno moško vlogo v miniseriji Hatfields & McCoys, emmy za moško stransko vlogo v isti seriji pa je pripadel igralcu Tomu Berengerju. Emmyja za žensko stransko vlogo v miniseriji je prejela Jessica Lange (Ameriška grozljivka).

Komik Louis C. K. je prejel dva emmyja za scenarij za njegovo serijo Louie in Louis C. K. Live at the beacon Theatre, slavil pa je tudi komik Jon Stewart s svojim šovom The Daily Show With Jon Stewart.

Komentarjev 1
  • freansa 15:52 24.september 2012.

    "Aaron Paul je dobil emmyja za stransko vlogo v dramski seriji Breaking Bad, "Če ste že pri vseh drugih, ki jih lahko gledamo v Sloveniji, dali slovenske naslove, zakaj tej niste? Naslov je seveda Kriva pota, videli pa ...prikaži več smo lahko že prve štiri sezone na POP TV in Kanalu A. In zakaj ste dali naslov Homelandu in American Horror Story, ki v Slovenijo še nista prišli?