Facebook kriv za ločitve

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Razvpiti Facebook zmore veliko. Tudi to, da zaradi njega razpadajo ljubezenska razmerja in celo zakoni.
Oglej si celoten članek

Socialno omrežje Facebook je namreč po mnenju mnogih popoln pripomoček za flirtanje in še kaj hujšega. Nedavno je iz ene od britanskih odvetniških pisarn (gre za Divorce-Online) prišel podatek, da je pri njih ravno Facebook kriv za petino ločitev. In število razpadov ljubezenskih razmerij in ločitev, ki jih zakrivijo Facebook in druga podobna socialna omrežja, hitro raste, pravijo odvetniki Divorce-Online, saj so "zmogljivosti" Facebooka takšne, da uporabnika hitro zavedejo na napačno pot. Skušnjava je včasih preprosto prevelika. Od nedolžnega klepeta do razmišljanja o skoku čez plot pa ni daleč, pravijo strokovnjaki.

Vohunke v akciji
Ljubosumni in sumničavi partnerji, predvsem ženske, pa računalnik in internet oziroma "določene spletne strani" uporabljajo za vohunjenje in iščejo dokaze o flirtanju in morebitnem varanju, to pa hitro pripelje do ločitve, dodajajo odvetniki. Mark Keenan iz Divorce-Online je pojasnil: "Od naših zaposlenih sem slišal, da veliko strank pravi, da so stvari o svojih partnerjih odkrili na Facebooku. Zato sem se odločil, da raziščem, kako razširjeno je vse to. In ugotovil sem, da se v petini vlog za ločitev ljudje sklicujejo na Facebook. Najbolj pogost razlog je, da so imeli partnerji neprimerne seksualne klepete z ljudmi, s katerimi tega ne bi smeli početi." S prijatelji iz otroštva, z do nedavnega pozabljenimi sošolci, s sodelavci ...? Facebook zbližuje, a tudi ločuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.