Magazin
9 ogledov

Facebook kriv za ločitve

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Razvpiti Facebook zmore veliko. Tudi to, da zaradi njega razpadajo ljubezenska razmerja in celo zakoni.

Socialno omrežje Facebook je namreč po mnenju mnogih popoln pripomoček za flirtanje in še kaj hujšega. Nedavno je iz ene od britanskih odvetniških pisarn (gre za Divorce-Online) prišel podatek, da je pri njih ravno Facebook kriv za petino ločitev. In število razpadov ljubezenskih razmerij in ločitev, ki jih zakrivijo Facebook in druga podobna socialna omrežja, hitro raste, pravijo odvetniki Divorce-Online, saj so "zmogljivosti" Facebooka takšne, da uporabnika hitro zavedejo na napačno pot. Skušnjava je včasih preprosto prevelika. Od nedolžnega klepeta do razmišljanja o skoku čez plot pa ni daleč, pravijo strokovnjaki.

Vohunke v akciji
Ljubosumni in sumničavi partnerji, predvsem ženske, pa računalnik in internet oziroma "določene spletne strani" uporabljajo za vohunjenje in iščejo dokaze o flirtanju in morebitnem varanju, to pa hitro pripelje do ločitve, dodajajo odvetniki. Mark Keenan iz Divorce-Online je pojasnil: "Od naših zaposlenih sem slišal, da veliko strank pravi, da so stvari o svojih partnerjih odkrili na Facebooku. Zato sem se odločil, da raziščem, kako razširjeno je vse to. In ugotovil sem, da se v petini vlog za ločitev ljudje sklicujejo na Facebook. Najbolj pogost razlog je, da so imeli partnerji neprimerne seksualne klepete z ljudmi, s katerimi tega ne bi smeli početi." S prijatelji iz otroštva, z do nedavnega pozabljenimi sošolci, s sodelavci ...? Facebook zbližuje, a tudi ločuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.