Facebook prijatelji na podlagi fotografije nohta ugotovili, da ima raka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Neka Angležinja je na Facebooku objavila fotografijo svojega nohta. Prijatelji so ji na srečo takoj svetovali obisk pri zdravniku.
Oglej si celoten članek

Da nohti razkrivajo določene bolezni, je znano že dalj časa. Angležinja Jean William Taylor, ki jo je motil močno ukrivljen noht, pa na to, da bi bilo lahko kaj narobe z njenim zdravjem, ni pomislila. Zdelo pa se ji je dovolj nenavadno, da je fotografijo nohta objavila na Facebooku in vprašala svoje prijatelje, ali so podoben noht že kdaj videli. Svetovali so ji, naj obišče zdravnika, kar se je 53-letnici sprva zdelo malce pretirano, a jih je na srečo poslušala. Po opravljenih testih je dobila diagnozo – rak pljuč. 

»Ukrivljene nohte povezujejo z boleznimi pljuč in srca. /.../ Upam, da bo ta objava pomagala še komu odkriti raka v zgodnji fazi,« je zapisala na Facebooku.

Strokovnjaki klinike Mayo Clinic v Minnesoti opozarjajo, da brazde, ukrivljeni in počeni nohti lahko kažejo na resne zdravstvene težave, kot so bolezni srca in pljuč, aids, sladkorno bolezen in Chronovo bolezen.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:30 22. Avgust 2018.

    Me zanima,če FB prijatli pri kakšni ženski na podlagi sike fajhtne spolovilčke ugotovijo,da ma vnetje ledvic?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.