Magazin > Lepota & telo
9154 ogledov

Facebook prijatelji na podlagi fotografije nohta ugotovili, da ima raka

nohti grizenje Profimedias
Neka Angležinja je na Facebooku objavila fotografijo svojega nohta. Prijatelji so ji na srečo takoj svetovali obisk pri zdravniku.

Da nohti razkrivajo določene bolezni, je znano že dalj časa. Angležinja Jean William Taylor, ki jo je motil močno ukrivljen noht, pa na to, da bi bilo lahko kaj narobe z njenim zdravjem, ni pomislila. Zdelo pa se ji je dovolj nenavadno, da je fotografijo nohta objavila na Facebooku in vprašala svoje prijatelje, ali so podoben noht že kdaj videli. Svetovali so ji, naj obišče zdravnika, kar se je 53-letnici sprva zdelo malce pretirano, a jih je na srečo poslušala. Po opravljenih testih je dobila diagnozo – rak pljuč. 

»Ukrivljene nohte povezujejo z boleznimi pljuč in srca. /.../ Upam, da bo ta objava pomagala še komu odkriti raka v zgodnji fazi,« je zapisala na Facebooku.

Strokovnjaki klinike Mayo Clinic v Minnesoti opozarjajo, da brazde, ukrivljeni in počeni nohti lahko kažejo na resne zdravstvene težave, kot so bolezni srca in pljuč, aids, sladkorno bolezen in Chronovo bolezen.

Komentarjev 1