Film boljši od knjige

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Prve recenzije filma Petdeset odtenkov sive, ki sloni na razvpitem romanu E. L. James, v režiji Sam Taylor-Johnson, ocenjujejo, da je filmska različica dela boljša od knjige.
Oglej si celoten članek

Variety je presodil, da je film postregel s pomembno nadgradnjo knjige, The Guardian pa je film označil za priredbo, ki je boljša, kot naj bi bila, je povzel britanski BBC.

Film Petdeset odtenkov sive prinaša zgodbo o študentki književnosti Anastasii Steele, ki naredi uslugo svoji sostanovalki in namesto nje opravi intervju s premožnim in uspešnim poslovnežem Christianom Greyem. Multimilijonar jo popolnoma prevzame, njega pa premamita Anastasiina lepota in svobodni duh. Spustita se v strastno razmerje, ki ga ogrožata Christianova preteklost in obsesivna potreba po kontroli in nadvladi.

V kožo Christiana se je vživel Jamie Dornan, v vlogo Anastasie pa Dakota Johnson. Recenzent za film specializiranega portala Variety Justin Chang je film označil kot obrušen v primerjavi s filmi za odrasle. Dodal je, da predstavlja blago provokacijo v današnji, s pornografijo zasičeni družbi. Jordan Hoffman iz The Guardiana je pohvalil Johnsonovo za vlogo štoraste, nedolžne Ane.

O seksualnih scenah se je razpisala kritičarka časnika New York Post Sara Stewart: "Film se ne pretvarja, da bi bil kaj drugega, kot je - lahkoten pornič za ženske."

Revija Time Out je film označila za ohlapno adaptacijo, ki si ne zasluži biti povezana s knjigo E. L. Jamesove, po kateri je nastala. Hkrati pa so v reviji izrazili začudenje, da morda ravno zato prepriča.

Kritik časnika Screen Daily Tim Grierson pa je zapisal: "Sprejmite to pristno seksi, nekoliko norčavo in mestoma sramežljivo romantično dramo po njenih eskapističnih pravilih, pa boste v njej našli zadostno zadovoljstvo."

Film so v Sloveniji premierno predvajali sinoči, minuto čez polnoč. Sicer so uradne premiere po svetu napovedane za danes in petek, 13. februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:00 12. Februar 2015.

    ne vem od kje vam da je to dober film, trenutne kritike kažejo da je film polom!<br /><br />Justin Craig …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.