Flambirane višnje in carski praženec

Foto: Žurnal24 Uživajte v sladkih dobrotah
Češnje in višnje je sicer najbolje uživati sveže, saj se prilegajo k sladoledu, jogurtu in skuti ter so osnova poletnih sadnih krem.
Oglej si celoten članek

Iz višenj lahko skuhate kompot, jih uporabite za razne sladke narastke ali pa iz njih naredite marmelado. Tokrat se malo poigrajte z domišljijo in si privoščite pravo sladko poslastico.

Za flambirane višnje potrebujete (za štiri osebe):

  • 125 g smetane
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice masla
  • 2 skodelici višenj
  • ½ skodelice pomarančnega soka
  • sok ene limone
  • 4 porcije vaniljevega sladoleda
  • 3 žlice češnjevca
  • 3 žlice pomarančnega likerja Grand Marnier

Priprava:
Flambirane višnje boste pripravljali približno deset minut. Najprej trdo stepite smetano in ji dodajte eno žlico sladkorja. Nato v ponvi za flambiranje segrejte maslo in 3 žlice sladkorja. Dodajte očiščene višnje in sadni sok ter počakajte, da postane vroče.
Desertne krožnike obložite z vaniljevim sladoledom in smetano. V ponev vlijte češnjevec in pomarančni liker, prižgite in takoj dolijte k sladoledu.

Flambirane višnje se čudovito podajo tudi k carskemu pražencu.

Za carski praženec potrebujete (za štiri osebe):
  • 30 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 400 ml mleka
  • 250 g moke
  • 80 g topljenega masla

Priprava:
Iz sladkorja, rumenjakov, masla, mleka in moke umešajte gladko testo. Beljake posebej stepite v sneg in jih vmešajte v testo.
Namaščen pekač obložite s testom in pecite pri 210 stopinjah Celzija. Pečeno testo narežite na majhne koščke, potresite s sladkorjem v prahu in prelijte s flambiranimi višnjami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.