Magazin
57 ogledov

Flambirane višnje in carski praženec

Uživajte v sladkih dobrotah Žurnal24 main
Češnje in višnje je sicer najbolje uživati sveže, saj se prilegajo k sladoledu, jogurtu in skuti ter so osnova poletnih sadnih krem.

Iz višenj lahko skuhate kompot, jih uporabite za razne sladke narastke ali pa iz njih naredite marmelado. Tokrat se malo poigrajte z domišljijo in si privoščite pravo sladko poslastico.

Za flambirane višnje potrebujete (za štiri osebe):

  • 125 g smetane
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 žlice masla
  • 2 skodelici višenj
  • ½ skodelice pomarančnega soka
  • sok ene limone
  • 4 porcije vaniljevega sladoleda
  • 3 žlice češnjevca
  • 3 žlice pomarančnega likerja Grand Marnier

Priprava:
Flambirane višnje boste pripravljali približno deset minut. Najprej trdo stepite smetano in ji dodajte eno žlico sladkorja. Nato v ponvi za flambiranje segrejte maslo in 3 žlice sladkorja. Dodajte očiščene višnje in sadni sok ter počakajte, da postane vroče.
Desertne krožnike obložite z vaniljevim sladoledom in smetano. V ponev vlijte češnjevec in pomarančni liker, prižgite in takoj dolijte k sladoledu.

Flambirane višnje se čudovito podajo tudi k carskemu pražencu.

Za carski praženec potrebujete (za štiri osebe):
  • 30 g masla
  • 50 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 400 ml mleka
  • 250 g moke
  • 80 g topljenega masla

Priprava:
Iz sladkorja, rumenjakov, masla, mleka in moke umešajte gladko testo. Beljake posebej stepite v sneg in jih vmešajte v testo.
Namaščen pekač obložite s testom in pecite pri 210 stopinjah Celzija. Pečeno testo narežite na majhne koščke, potresite s sladkorjem v prahu in prelijte s flambiranimi višnjami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.