Ford bo vlagal v Indijo

Foto: Žurnal24 Ford jo je odnesel bolje kot Chrysler in GM. (Foto: Ford)
Ameriški avtomobilski proizvajalec Ford Motor namerava v podvojitev svoje proizvodnje v Indiji in začetek proizvodnje nizkocenovnega modela, s katerim naj bi povečal svoj delež na tem hitro rastočem azijskem trgu, vložiti 500 milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek

Podjetje namerava v prihodnjih treh letih podvojiti zmogljivost svoje obstoječe tovarne v Indiji na 200.000 vozil, tako da bo lahko zajela tudi proizvodnjo novega malega avtomobila. V sklopu širitve v Indiji bo Ford, ki namerava tam do leta 2010 postaviti tudi obrat za proizvodnjo motorjev, zaposlil 1500 ljudi.

Vse višji dohodki srednjega razreda pospešujejo povpraševanje po vozilih v Indiji, zato avtomobilski proizvajalci hitijo s proizvodnjo cenovno dostopnih manjših vozil, ki prevladujejo na indijskih cestah. Indijski avtomobilski trg sicer obvladujejo japonski Suzuki Motor, južnokorejski Hyundai Motor in indijski Tata Motors.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.