Magazin
49 ogledov

Ford bo vlagal v Indijo

Ford jo je odnesel bolje kot Chrysler in GM. (Foto: Ford) Žurnal24 main
Ameriški avtomobilski proizvajalec Ford Motor namerava v podvojitev svoje proizvodnje v Indiji in začetek proizvodnje nizkocenovnega modela, s katerim naj bi povečal svoj delež na tem hitro rastočem azijskem trgu, vložiti 500 milijonov dolarjev.

Podjetje namerava v prihodnjih treh letih podvojiti zmogljivost svoje obstoječe tovarne v Indiji na 200.000 vozil, tako da bo lahko zajela tudi proizvodnjo novega malega avtomobila. V sklopu širitve v Indiji bo Ford, ki namerava tam do leta 2010 postaviti tudi obrat za proizvodnjo motorjev, zaposlil 1500 ljudi.

Vse višji dohodki srednjega razreda pospešujejo povpraševanje po vozilih v Indiji, zato avtomobilski proizvajalci hitijo s proizvodnjo cenovno dostopnih manjših vozil, ki prevladujejo na indijskih cestah. Indijski avtomobilski trg sicer obvladujejo japonski Suzuki Motor, južnokorejski Hyundai Motor in indijski Tata Motors.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.