Gallianu grozi šest mesecev zapora

Foto: Žurnal24 John Galliano je po enem mesecu zapustil rehabilitacijski center. (Foto: Reuters
Modnemu oblikovalcu Johnu Gallianu, ki je pred enim tednom zmerjal neki par z rasističnimi in antisemitskimi izjavami, grozi šest mesecev zapora.
Oglej si celoten članek

Zdaj že nekdanjemu Diorjevemu kreatorju Johnu Gallianu zaradi besed, ki jih je v pijanem stanju izrekel dvema ženskama, grozi šestmesečna zaporna kazen. V Franciji so namreč vse rasistične in antisemitske izjave strogo kaznovane.

 

50-letni modni oblikovalec, ki se je za svoje dejanje sicer opravičil, se je že dogovoril za odhod v kliniko za zdravljenje od alkohola in drog.

 

Kot je znano, je Galliano v pariškem baru La Parle prejšnji teden pijan zmerjal dve ženski za sosednjo mizo. Zatem pa se je na spletu pojavil še videoposnetek dogodka, ki se je v isti restavraciji zgodil že pred časom. Tudi tedaj se je oblikovalec znesel nad nekim parom in dejal: "Rad imam Hitlerja. Ljudje, kot ste vi, bi bili mrtvi. Vaše matere in očete bi uplinili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.