Ganljivo pismo Jerneju Šugmanu v slovo

Foto: Mediaspeed Jernej Šugman
Poslovil se je s temi besedami.
Oglej si celoten članek

Igor Samobor, ravnatelj SNG Drame je po nenadni smrti priljubljenega igralca Jerneja Šugmana zapisal poslovilno pismo, v katerem je oboževalce gledališča in slovenskega filma spomnil na vse njegove dosežke.

Šugmanove izjave "Ne želim si, da bi ljudje izvedeli, kaj se dogaja v zaodrju"

"Zapustil nas je Jernej Šugman. Prijatelj, kolega, eden največjih igralcev, ki so ustvarjali na naših odrih, obraz, ki ga ne bo mogoče pozabiti. V gledališču Baal, Hamlet, Lear, Ojdip, Ata Ubu, Tit Andronik, Tašča v Ko sem bil mrtev, Alcest v Ljudomrzniku, Agamemnon v Iliadi, Maks in Kantor v Kralju na Betajnovi, Župnik v Hlapcih, Orgon v Tartuffu, Emir v Jugoslaviji, moji deželi … Na filmu Lenart v Kratkih stikih, Keber v Zvenenju v glavi … Nepozabni Veso na televiziji. In še in še. Odkar se je pred 25 leti pridružil igralskemu ansamblu SNG Drama Ljubljana, je ustvaril več kot 80 gledaliških vlog, kar 77 v Drami, ter številne filmske in televizijske vloge," je v začetku pisma zapisal Samobor in nadaljeval: "Nepozabne igralske stvaritve, nepozabni svetovi, ki so nastali in ki bi danes in v prihodnje še nastajali, vse to nas z Jernejevim veliko prezgodnjim odhodom popolnoma nepripravljene zapušča. Ostali bodo posnetki predstav, filmi, fotografije, kritike, intervjuji, različni zapisi. Vse to bo ostalo za vedno. Ostale bodo njegove številne nagrade, pričale bodo o igralskem velikanu, ki ga je mnogo prezgodaj, sredi največje umetniške inspiracije, vzela k sebi neskončnost."

Magazin Zaradi Šugmanovega glasu se vam bo naježila koža

Ganljiv zapis, slovo od prijatelja, pa je zaključil z besedami: "Nam, njegovim sopotnikom, prijateljem in kolegom, pa bo ostal spomin na njegov smeh, duhovitost in prijaznost, velikanska zaloga domišljije in navdiha, ki ju je tako nesebično delil, predvsem pa bo v nas odzvanjal vsak trenutek, ki smo ga užili in uživali z njim. Njegovo velikansko srce ni zdržalo njegovega razdajanja."

V zadnjem stavku pa je vse njegove oboževalce, prijatelje in domače povabil na žalno slovesnost, ki bo v sredo, 20. decembra, ob 15. uri na velikem odru Drame.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.