Magazin > VIP
38489 ogledov

Ganljivo pismo Jerneju Šugmanu v slovo

Jernej Šugman Mediaspeed
Poslovil se je s temi besedami.

Igor Samobor, ravnatelj SNG Drame je po nenadni smrti priljubljenega igralca Jerneja Šugmana zapisal poslovilno pismo, v katerem je oboževalce gledališča in slovenskega filma spomnil na vse njegove dosežke.

Jernej Šugman Šugmanove izjave Magazin "Ne želim si, da bi ljudje izvedeli, kaj se dogaja v zaodrju"

"Zapustil nas je Jernej Šugman. Prijatelj, kolega, eden največjih igralcev, ki so ustvarjali na naših odrih, obraz, ki ga ne bo mogoče pozabiti. V gledališču Baal, Hamlet, Lear, Ojdip, Ata Ubu, Tit Andronik, Tašča v Ko sem bil mrtev, Alcest v Ljudomrzniku, Agamemnon v Iliadi, Maks in Kantor v Kralju na Betajnovi, Župnik v Hlapcih, Orgon v Tartuffu, Emir v Jugoslaviji, moji deželi … Na filmu Lenart v Kratkih stikih, Keber v Zvenenju v glavi … Nepozabni Veso na televiziji. In še in še. Odkar se je pred 25 leti pridružil igralskemu ansamblu SNG Drama Ljubljana, je ustvaril več kot 80 gledaliških vlog, kar 77 v Drami, ter številne filmske in televizijske vloge," je v začetku pisma zapisal Samobor in nadaljeval: "Nepozabne igralske stvaritve, nepozabni svetovi, ki so nastali in ki bi danes in v prihodnje še nastajali, vse to nas z Jernejevim veliko prezgodnjim odhodom popolnoma nepripravljene zapušča. Ostali bodo posnetki predstav, filmi, fotografije, kritike, intervjuji, različni zapisi. Vse to bo ostalo za vedno. Ostale bodo njegove številne nagrade, pričale bodo o igralskem velikanu, ki ga je mnogo prezgodaj, sredi največje umetniške inspiracije, vzela k sebi neskončnost."

Jernej Šugman Magazin Zaradi Šugmanovega glasu se vam bo naježila koža

Ganljiv zapis, slovo od prijatelja, pa je zaključil z besedami: "Nam, njegovim sopotnikom, prijateljem in kolegom, pa bo ostal spomin na njegov smeh, duhovitost in prijaznost, velikanska zaloga domišljije in navdiha, ki ju je tako nesebično delil, predvsem pa bo v nas odzvanjal vsak trenutek, ki smo ga užili in uživali z njim. Njegovo velikansko srce ni zdržalo njegovega razdajanja."

V zadnjem stavku pa je vse njegove oboževalce, prijatelje in domače povabil na žalno slovesnost, ki bo v sredo, 20. decembra, ob 15. uri na velikem odru Drame.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.