Magazin > Film & Glasba & TV
19943 ogledov

Tako se je Drama poklonila Jerneju Šugmanu

Jernej Šugman Žurnal24 main
Za vedno bo ostal v njihovih srcih.
Jernej Šugman, ki je umrl včeraj zaradi srčne kapi, je bil zaposlen v Drami, kjer bi moral imeti do konca meseca več nastopov. Danes bi moral nastopiti v predstavi Kralj Ubu, a so iz Drame že sporočili, da predstava odpade, tako kot tudi predstava Krasni novi svet.
šugman | Avtor: Facebook Facebook

Drama je na Facebooku spremenila tudi svojo naslovno fotografijo. Zamenjali so jo s Šugmanovo podobo in zapisali: "Za vedno boš v naših srcih.“

Prvak ljubljanske Drame se je poleg mnogih gledaliških likov izkazal tudi na televizijskem področju, še posebej v nanizankah Teater Paradižnik in Naša mala klinika, ter v filmih Kratki stiki, Zvenenje v glavi, Nočno življenje.

Tanja Ribič Slovo Magazin Tako so se Jerneju Šugmanu poklonili v šovu Znan obraz ima svoj glas

Lani je prejel celo vrsto nagrad za svojo vlogo Ata Ubu v predstavi Kralj Ubu: Borštnikovo nagrado, Zlati lovorjev venec na 56. Mednarodnem gledališkem festivalu MESS v Sarajevu ter glavna nagrada za moško vlogo Mladen Crnobrnja Gumbek na 40. Dnevih satire Fadila Hadžića v Zagrebu.

Šugman bi 23. decembra praznoval 49. rojstni dan.

Na njegovo smrt se je že včeraj odzvalo ogromno ljudi, med njimi tudi kar nekaj znanih obrazov. Nekateri pa so se o svoji žalosti ob smrti tega velikega igralca razpisali danes.

Odzivi Magazin "Ne morem verjeti ... ne morem! Nočem! Počivaj v miru, dragi prijatelj ..."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.