Ganljivo! S tem se je Dior poklonil deklici, umrli v strelskem napadu v Srbiji

Foto: Kurir.rs
Foto: Kurir.rs
Kako lepa gesta!
Oglej si celoten članek

V tem tednu je bila v beograjskem Sava centru razstava oblek modnih kreatorjev, narejenih po skicah in risbah tragično preminule 10-letne deklice v osnovni šoli Vladislava Ribnikarja. Obleke je izdelalo 17 oblikovalcev, dve je skreirala modna hiša Dior. Spomnimo se, da je 3. maja lani tam 13-letnik v strelskem napadu ubil devet učencev in varnostnika.

Foto: Kurir.rs Obleke

Razstavljene obleke, ki so naprodaj, bodo ta mesec razstavljene v Sava centru, zbrani denar pa bo šel v humanitarne namene, da se na ta način ohrani spomin na nedolžne žrtve. Kreacije, ki jih je oblikovala takrat desetletna deklica, so ustvarili Bata Spasojević, Ivana Davidović, Dragana Ognjenović, Hamel, Jelena Filipović, Igor Todorović, Sanja Perić, Stefan Đoković in številni drugi, ki so na tem projektu delali s ciljem, da se ohrani spomin na umorjeno dekle in druge žrtve. 

Foto: Kurir.rs Obleke

“Zapustila nam je veliko dediščino, vendar ji ni uspelo uresničiti svojih sanj. Zdaj je pred nami tista velika naloga, da bo ponosna na nas, kot smo mi ponosni nanjo," je povedala mama umrle deklice. Predstavljenih je bilo 19 njenih kreacij, vsaka pa je bila predstavljena s posebej velikim aplavzom, piše Mondo.rs.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.