Magazin > VIP
506 ogledov

Ganljivo! S tem se je Dior poklonil deklici, umrli v strelskem napadu v Srbiji

Umrla deklica Kurir.rs
Kako lepa gesta!

V tem tednu je bila v beograjskem Sava centru razstava oblek modnih kreatorjev, narejenih po skicah in risbah tragično preminule 10-letne deklice v osnovni šoli Vladislava Ribnikarja. Obleke je izdelalo 17 oblikovalcev, dve je skreirala modna hiša Dior. Spomnimo se, da je 3. maja lani tam 13-letnik v strelskem napadu ubil devet učencev in varnostnika.

Obleke | Avtor: Kurir.rs Kurir.rs

Razstavljene obleke, ki so naprodaj, bodo ta mesec razstavljene v Sava centru, zbrani denar pa bo šel v humanitarne namene, da se na ta način ohrani spomin na nedolžne žrtve. Kreacije, ki jih je oblikovala takrat desetletna deklica, so ustvarili Bata Spasojević, Ivana Davidović, Dragana Ognjenović, Hamel, Jelena Filipović, Igor Todorović, Sanja Perić, Stefan Đoković in številni drugi, ki so na tem projektu delali s ciljem, da se ohrani spomin na umorjeno dekle in druge žrtve. 

Obleke | Avtor: Kurir.rs Kurir.rs

“Zapustila nam je veliko dediščino, vendar ji ni uspelo uresničiti svojih sanj. Zdaj je pred nami tista velika naloga, da bo ponosna na nas, kot smo mi ponosni nanjo," je povedala mama umrle deklice. Predstavljenih je bilo 19 njenih kreacij, vsaka pa je bila predstavljena s posebej velikim aplavzom, piše Mondo.rs.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.