Genialen izum, ki smrdi!

Foto: Žurnal24 Menaryjev stol "skrbi" za okolje. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Avtomobilov in drugih vozil je na cestah vse več in vedno več je tudi starih gum, ki se kopičijo na smetiščih. Oblikovalci že dolgo iščejo rešitve, kaj narediti z gumami, ki ne opravljajo več svoje prvotne naloge.
Oglej si celoten članek

Poznavalci pravijo, da je gume pravzaprav težko reciklirati – če bi jih bilo lahko, bi nam slabo služile tudi na cesti. A spet je pomembna samo ideja! Oblikovalec Carl Menary stare gume, predvsem tiste z večjim premerom, rešuje pred ognjem (veliko jih namreč še vedno sežgejo) in jih spreminja v stole. Imenujejo se Re-Tyre, za zdaj so še v fazi koncepta, neuradno pa so stoli že dobili vzdevek Tyred Chair, kar lahko slišimo tudi kot "utrujeni stol".

 

Preberite še:

Menary je razložil, da je "stare gume skoraj zastonj in z minimalnim vložkom energije"  zelo lahko spremeniti v pohištvo, namenjeno zunanji uporabi – Menary si je zamislil, da bi na okolju prijaznih in udobnih stolih Re-Tyre posedali na vrtovih, v parkih ... skratka, na prostem, saj jim dež ne more nič. Stol odlikuje še nekaj – v različnih položajih stola se na njem sedi nekoliko drugače. In očitki? Edini očitek naj bi bil, da "zelo smrdi po gumi". Stol na fotografiji je Menary naredil iz gume tovornjaka. Poglejte še fotogalerijo smrdljivega gumijastega izuma!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.