Magazin
30 ogledov

Genialen izum, ki smrdi!

Menaryjev stol "skrbi" za okolje.
1/4
Žurnal24 main
Avtomobilov in drugih vozil je na cestah vse več in vedno več je tudi starih gum, ki se kopičijo na smetiščih. Oblikovalci že dolgo iščejo rešitve, kaj narediti z gumami, ki ne opravljajo več svoje prvotne naloge.

Poznavalci pravijo, da je gume pravzaprav težko reciklirati – če bi jih bilo lahko, bi nam slabo služile tudi na cesti. A spet je pomembna samo ideja! Oblikovalec Carl Menary stare gume, predvsem tiste z večjim premerom, rešuje pred ognjem (veliko jih namreč še vedno sežgejo) in jih spreminja v stole. Imenujejo se Re-Tyre, za zdaj so še v fazi koncepta, neuradno pa so stoli že dobili vzdevek Tyred Chair, kar lahko slišimo tudi kot "utrujeni stol".

 

Preberite še:

Menary je razložil, da je "stare gume skoraj zastonj in z minimalnim vložkom energije"  zelo lahko spremeniti v pohištvo, namenjeno zunanji uporabi – Menary si je zamislil, da bi na okolju prijaznih in udobnih stolih Re-Tyre posedali na vrtovih, v parkih ... skratka, na prostem, saj jim dež ne more nič. Stol odlikuje še nekaj – v različnih položajih stola se na njem sedi nekoliko drugače. In očitki? Edini očitek naj bi bil, da "zelo smrdi po gumi". Stol na fotografiji je Menary naredil iz gume tovornjaka. Poglejte še fotogalerijo smrdljivega gumijastega izuma!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.