Gledalci dobili napad ob Somraku

Foto: Kolosej
Foto: Kolosej
Nekaj gledalcev je ob gledanju zadnjega dela sage Somrak Jutranja zarja - 1. del doživelo epileptični napad.
Oglej si celoten članek

Zadnjega dela priljubljene franšize Somrak ne bi smeli gledati tisti, ki imajo predispozicije za fotosenzitivno epilepsijo, pravijo strokovnjaki. Nekaj gledalcev je namreč med filmom dobilo napad s strašnimi bolečinami in krči ter pristalo v bolnišnici. Eden prvih je bil Brandon Gephart, s katerim naj bi bilo vse v redu do trenutka, ko se začne prizor Bellinega poroda. "Krčil se je in dušil, zatem pa je padel na tla,“ je povedala Brandonova punca Kelly Bauman. Vendar Brandon ni bil edini, temveč so se podobni primeri dogodili tudi po kinematografih drugod po Ameriki.

Med prikazovanjem omenjenega prizora s Kristen Stewart je tudi nek drugi moški dobil iste simptome kot Brandon in ki so se jima pojavili v istem času - ko so na velikem platnu predvajali prizor poroda, v katerem se pojavijo bliski rdeče, črne in bele barve. Specialist za epilepsijo in otroško nevrologijo dr. Michael Chez je povedal, da je možno, da ta prizor aktivira napade zaradi efektov stroboskopske svetlobe pri ljudeh, ki imajo predispozicije za fotosenzitivno epilepsijo. Ti pojavi pa niso redki, vendar jih po besedah strokovnjakov bolj pogosto povzročajo video igrice kot filmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.