Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Gledalci dobili napad ob Somraku

Somrak saga: Jutranja zarja - 1.del Kolosej
Nekaj gledalcev je ob gledanju zadnjega dela sage Somrak Jutranja zarja - 1. del doživelo epileptični napad.

Zadnjega dela priljubljene franšize Somrak ne bi smeli gledati tisti, ki imajo predispozicije za fotosenzitivno epilepsijo, pravijo strokovnjaki. Nekaj gledalcev je namreč med filmom dobilo napad s strašnimi bolečinami in krči ter pristalo v bolnišnici. Eden prvih je bil Brandon Gephart, s katerim naj bi bilo vse v redu do trenutka, ko se začne prizor Bellinega poroda. "Krčil se je in dušil, zatem pa je padel na tla,“ je povedala Brandonova punca Kelly Bauman. Vendar Brandon ni bil edini, temveč so se podobni primeri dogodili tudi po kinematografih drugod po Ameriki.

Med prikazovanjem omenjenega prizora s Kristen Stewart je tudi nek drugi moški dobil iste simptome kot Brandon in ki so se jima pojavili v istem času - ko so na velikem platnu predvajali prizor poroda, v katerem se pojavijo bliski rdeče, črne in bele barve. Specialist za epilepsijo in otroško nevrologijo dr. Michael Chez je povedal, da je možno, da ta prizor aktivira napade zaradi efektov stroboskopske svetlobe pri ljudeh, ki imajo predispozicije za fotosenzitivno epilepsijo. Ti pojavi pa niso redki, vendar jih po besedah strokovnjakov bolj pogosto povzročajo video igrice kot filmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.