Gledališka glasba Isidore Žebeljan

Foto: Žurnal24
Akademska glasbenica Isidora Žebeljan je objavila album s svojo gledališko glasbo Iluminacije, ki je prvi na srbskem trgu.
Oglej si celoten članek

Isidora Žebeljan

Ugledna umetnica Isidora Žebeljan je objavila album s svojo gledališko glasbo "Iluminacije", prvi na srbskem trgu. 77-minutna zgoščenka predstavlja glasbo za Shakespearjevi predstavi: Vihar v režiji Slobodana Unkovskega in Kralj Lear v režiji Tomija Janežiča . Na plošči se nahaja tudi glasba za predstave v režiji Dejana Mijača , to so Banat po besedilu Uglješe Šajtinca , Leonce in Leona Georga Büchnerja , Čudež v Šarganu Ljube Simovića , Leda Miroslava Krleže in Trg herojev Thomasa Bernharda . Tu so tudi posnetki glasbe, ki jih je glasbenica napisala za predstave Mileva Einstein (Mileva Ajnštajn) Vide Ognjenović , Solze so OK (Suze su OK) Mirjane Bobić Mojsilović v režiji Milana Karadžića , Nevesta iz vetra (Nevjesta od vetra) Slobodana Šnajderja v režiji Borisa Miljkovića in drugi.

Žebeljanova je sicer vodilno ime sodobne srbske glasbe, Iluminacije pa jo predstavljajo kot mojstrico uporabne glasbe in v kratkih, strnjenih formah delno atipično za dosedanji "glavni tok" njenega skladanja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.