Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Gledališka glasba Isidore Žebeljan

Žurnal24 main
Akademska glasbenica Isidora Žebeljan je objavila album s svojo gledališko glasbo Iluminacije, ki je prvi na srbskem trgu.

Isidora Žebeljan

Ugledna umetnica Isidora Žebeljan je objavila album s svojo gledališko glasbo "Iluminacije", prvi na srbskem trgu. 77-minutna zgoščenka predstavlja glasbo za Shakespearjevi predstavi: Vihar v režiji Slobodana Unkovskega in Kralj Lear v režiji Tomija Janežiča . Na plošči se nahaja tudi glasba za predstave v režiji Dejana Mijača , to so Banat po besedilu Uglješe Šajtinca , Leonce in Leona Georga Büchnerja , Čudež v Šarganu Ljube Simovića , Leda Miroslava Krleže in Trg herojev Thomasa Bernharda . Tu so tudi posnetki glasbe, ki jih je glasbenica napisala za predstave Mileva Einstein (Mileva Ajnštajn) Vide Ognjenović , Solze so OK (Suze su OK) Mirjane Bobić Mojsilović v režiji Milana Karadžića , Nevesta iz vetra (Nevjesta od vetra) Slobodana Šnajderja v režiji Borisa Miljkovića in drugi.

Žebeljanova je sicer vodilno ime sodobne srbske glasbe, Iluminacije pa jo predstavljajo kot mojstrico uporabne glasbe in v kratkih, strnjenih formah delno atipično za dosedanji "glavni tok" njenega skladanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.