Gledališko pomladno prebujanje

Foto: Žurnal24 V sredo ob 19. uri se bo na velikem odru Mestnega gledališča v Ljubljani odvila
V sredo ob 19. uri se bo na velikem odru Mestnega gledališča v Ljubljani odvila predstava, ki sliši na ime Pomladno prebujenje. Prebujajte se z njimi!
Oglej si celoten članek

Pomladno prebujenje Franka Wedekinda je bila moja prva predstava na profesionalnem odru. Dogodila se je na odru MGL leta 1994. V tem letu (2009) sem se odločil za neke vrste potovanje v preteklost hkrati z izzivom uprizoriti muzikal. Zgodba in čudna "krvoločnost" ideje (ne glede na ameriško priredbo in transponiranje v lahkotnejši žanr) pa vendarle ostajata isti. Atmosfera, v katero je potopljena zgodba skupaj z muziko, je čudno prepojena z vonjem po katastrofi, nekrofiliji in smrtno nevarnem iskanju smisla in lastne identitete v tem svetu "odraslih". Institut muzikala je tukaj prignan do skrajne bližine roba, kjer vse skupaj komaj še gledamo kot dostojno in zabavno, o predstavi pove režiser Sebastijan Horvat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.