Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Gledališko pomladno prebujanje

V sredo ob 19. uri se bo na velikem odru Mestnega gledališča v Ljubljani odvila Žurnal24 main
V sredo ob 19. uri se bo na velikem odru Mestnega gledališča v Ljubljani odvila predstava, ki sliši na ime Pomladno prebujenje. Prebujajte se z njimi!

Pomladno prebujenje Franka Wedekinda je bila moja prva predstava na profesionalnem odru. Dogodila se je na odru MGL leta 1994. V tem letu (2009) sem se odločil za neke vrste potovanje v preteklost hkrati z izzivom uprizoriti muzikal. Zgodba in čudna "krvoločnost" ideje (ne glede na ameriško priredbo in transponiranje v lahkotnejši žanr) pa vendarle ostajata isti. Atmosfera, v katero je potopljena zgodba skupaj z muziko, je čudno prepojena z vonjem po katastrofi, nekrofiliji in smrtno nevarnem iskanju smisla in lastne identitete v tem svetu "odraslih". Institut muzikala je tukaj prignan do skrajne bližine roba, kjer vse skupaj komaj še gledamo kot dostojno in zabavno, o predstavi pove režiser Sebastijan Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.