Gorelo bo po vsej državi

Foto: Žurnal24 Tradicionalna kresovanja bodo potekala po vsej državi. (Foto: Shutterstock)
1. maj. Kot vsako leto so tudi letos na sporedu množična kresovanja.
Oglej si celoten članek

Največja prvomajska prireditev se bo danes odvila na ljubljanskem Rožniku. Obiskovalce bodo zabavale skupine Terrafolk, Oko, Tabu in Pecheglava, slavnostni govornik pa bo predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič. V nedeljo se bo budnica začela ob 7. uri, osrednja prvomajska proslava pa bo ob 10.30. Praznično se bo nedelja začela tudi v štajerski prestolnici, dogodek bo pospremljen s sindikalnim rekreacijskim tekom in skupino Rock Partyzani.

Celjanom več prireditev
Na Celjskem se bo odvilo več prireditev, ki bodo prav tako izpeljane pod okriljem ZSSS. Na Celjski koči boste lahko v nedeljo praznovali od 10. do 16. ure, za zabavo bo skrbel ansambel DeŽur, okrepčali pa se boste lahko z odličnim golažem in čevapčiči izpod rok tamkajšnjih kuharskih mojstrov. Praznovanja bodo potekala tudi na Resevni nad Šentjurjem in Šmohorju nad občino Laško ter pri Šmiglovi zidanici v občini Prebold in koči pri Štepihu pod Stolpnikom na območju Slovenskih Konjic.

Tudi s pridihom rekorda
Športno kulturno društvo Mladi Boštanj, ki je pred štirimi leti postavilo dobrih 43 metrov visok kres, s katerim si je prislužilo vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, bo praznično vzdušje priredilo v Dolenjem Boštanju v sevniški občini.


S seboj prinesite dežnik
V soboto meteorologi po državi pričakujejo možnost nastanka neviht, zato je priporočljivo, da se ob obisku praznovanj na prostem oblečemo vremenskim razmeram primerno. Temperature bodo sicer v povprečju okoli 20 stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.