Magazin
35 ogledov

Gorelo bo po vsej državi

Tradicionalna kresovanja bodo potekala po vsej državi. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
1. maj. Kot vsako leto so tudi letos na sporedu množična kresovanja.

Največja prvomajska prireditev se bo danes odvila na ljubljanskem Rožniku. Obiskovalce bodo zabavale skupine Terrafolk, Oko, Tabu in Pecheglava, slavnostni govornik pa bo predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič. V nedeljo se bo budnica začela ob 7. uri, osrednja prvomajska proslava pa bo ob 10.30. Praznično se bo nedelja začela tudi v štajerski prestolnici, dogodek bo pospremljen s sindikalnim rekreacijskim tekom in skupino Rock Partyzani.

Celjanom več prireditev
Na Celjskem se bo odvilo več prireditev, ki bodo prav tako izpeljane pod okriljem ZSSS. Na Celjski koči boste lahko v nedeljo praznovali od 10. do 16. ure, za zabavo bo skrbel ansambel DeŽur, okrepčali pa se boste lahko z odličnim golažem in čevapčiči izpod rok tamkajšnjih kuharskih mojstrov. Praznovanja bodo potekala tudi na Resevni nad Šentjurjem in Šmohorju nad občino Laško ter pri Šmiglovi zidanici v občini Prebold in koči pri Štepihu pod Stolpnikom na območju Slovenskih Konjic.

Tudi s pridihom rekorda
Športno kulturno društvo Mladi Boštanj, ki je pred štirimi leti postavilo dobrih 43 metrov visok kres, s katerim si je prislužilo vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, bo praznično vzdušje priredilo v Dolenjem Boštanju v sevniški občini.


S seboj prinesite dežnik
V soboto meteorologi po državi pričakujejo možnost nastanka neviht, zato je priporočljivo, da se ob obisku praznovanj na prostem oblečemo vremenskim razmeram primerno. Temperature bodo sicer v povprečju okoli 20 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.