Gozd v časovnem stroju

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
V istrskem gozdu bo za tri dni zaživela zgodovina od začetka do konca sveta.
Oglej si celoten članek

Vas v vzhodnem delu Šavrinskega gričevja oziroma 999 kvadratnih metrov istrskega gozda, ki so ga organizatorjem za tri dni prepustili prebivalci Gračišča, bo med 12. in 14. julijem gostila posebno kulturno divjad.

Festival Histeria bo namreč na 15 naravnih prizoriščih gostil 250 domačih in tujih umetnikov, ki bodo izvedli 60 glasbenih, gledaliških in otroških dogodkov, vse pa bo združevala gozdna pot, po kateri se bodo podnevi (lahko pa tudi ponoči) sprehajali obiskovalci, ki v gozdu lahko postavijo tudi šotore.

Najprej konec, nato začetek

"Želeli smo postaviti okolje, v katerem bomo ustvarili absolutno gledališče in povabili ljudi v iluzijo," je o izbiri prizorišča povedal umetniški vodja festivala Matija Solce, ki se je nad idejo navdušil v Avstraliji, za tokratno iluzijo pa z ekipo izbral časovni stroj.

Ta bo začasne prebivalce gozda popeljal od konca sveta, ki se bo zgodil v petek, 13. julija, do njegovega začetka. "Obiskovalci bodo hodili skozi obdobja in se sami odločali, ali bodo poslušali Orleke na Google Earthu ali gledali predstavo v antiki," potovanje skozi umetnost in čas opisuje Solce, ki za udeležence najprej obljublja smrt, za konec pa očiščenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.