Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Gozd v časovnem stroju

Histeria Arhiv organizatorja
V istrskem gozdu bo za tri dni zaživela zgodovina od začetka do konca sveta.

Vas v vzhodnem delu Šavrinskega gričevja oziroma 999 kvadratnih metrov istrskega gozda, ki so ga organizatorjem za tri dni prepustili prebivalci Gračišča, bo med 12. in 14. julijem gostila posebno kulturno divjad.

Festival Histeria bo namreč na 15 naravnih prizoriščih gostil 250 domačih in tujih umetnikov, ki bodo izvedli 60 glasbenih, gledaliških in otroških dogodkov, vse pa bo združevala gozdna pot, po kateri se bodo podnevi (lahko pa tudi ponoči) sprehajali obiskovalci, ki v gozdu lahko postavijo tudi šotore.

Najprej konec, nato začetek

"Želeli smo postaviti okolje, v katerem bomo ustvarili absolutno gledališče in povabili ljudi v iluzijo," je o izbiri prizorišča povedal umetniški vodja festivala Matija Solce, ki se je nad idejo navdušil v Avstraliji, za tokratno iluzijo pa z ekipo izbral časovni stroj.

Ta bo začasne prebivalce gozda popeljal od konca sveta, ki se bo zgodil v petek, 13. julija, do njegovega začetka. "Obiskovalci bodo hodili skozi obdobja in se sami odločali, ali bodo poslušali Orleke na Google Earthu ali gledali predstavo v antiki," potovanje skozi umetnost in čas opisuje Solce, ki za udeležence najprej obljublja smrt, za konec pa očiščenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.