Grahova kremna juha

Foto: Žurnal24 Tokrat naj bo za kosilo grahova kremna juha.
Oddahnite si od narezkov, mesa in sladic, pod katerimi se šibi vaša miza. Poskusite grahovo kremno juho.
Oglej si celoten članek

Potrebovali boste naslednje:

  • 2 dag maščobe,
  • 3 dag slanine,
  • 2 dag moke,
  • 8 dag jušne zelenjave (brez korenja),
  • 30 dag oluščenega graha,
  • 1,25 litra bistre juhe,
  • 0,5 dl kisle smetane,
  • sol, poper,
  • muškatni orešček,
  • opečene kruhove kocke.

Kako jo pripravite

Na razgreti maščobi in na kocke razrezani slanini svetlo prepražite moko, dodajte na kolobarje narezano jušno zelenjavo n vse skupaj prepražite.

Prilijte juho in kuhajte dobre pol ure, nato dodajte grah in kuhajte toliko časa, da se zmehča.

Juho zmiksajte ali pretlačite, začinite in ponovno dobro prevrite. Ko se malce ohladi jo legirajte (dodajte smetano in tako zgostite).

Pozimi lahko uporabite konzervirano ali zamrznjeno grahovo zrnje.

Zraven postrezite opečene kruhove kocke.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.