Magazin
53 ogledov

Grahova kremna juha

Tokrat naj bo za kosilo grahova kremna juha. Žurnal24 main
Oddahnite si od narezkov, mesa in sladic, pod katerimi se šibi vaša miza. Poskusite grahovo kremno juho.

Potrebovali boste naslednje:

  • 2 dag maščobe,
  • 3 dag slanine,
  • 2 dag moke,
  • 8 dag jušne zelenjave (brez korenja),
  • 30 dag oluščenega graha,
  • 1,25 litra bistre juhe,
  • 0,5 dl kisle smetane,
  • sol, poper,
  • muškatni orešček,
  • opečene kruhove kocke.

Kako jo pripravite

Na razgreti maščobi in na kocke razrezani slanini svetlo prepražite moko, dodajte na kolobarje narezano jušno zelenjavo n vse skupaj prepražite.

Prilijte juho in kuhajte dobre pol ure, nato dodajte grah in kuhajte toliko časa, da se zmehča.

Juho zmiksajte ali pretlačite, začinite in ponovno dobro prevrite. Ko se malce ohladi jo legirajte (dodajte smetano in tako zgostite).

Pozimi lahko uporabite konzervirano ali zamrznjeno grahovo zrnje.

Zraven postrezite opečene kruhove kocke.

Dober tek!
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.